aan tafel

Kerstmis. Van mij hoeft het allemaal niet. Maar het is nou eenmaal zo'n jaarlijks terugkerend ding waar je niet aan ontkomt. En een leuk momentje om even terug te kijken. Wat was het leukste Spellen Zonder Stekker moment tot nu toe? En wat willen we volgend jaar gaan doen?

Ik kan niet echt kiezen wat ik het leukste vond. Ik kan wel zeggen waar ik trots op ben. Voor mezelf was dat de ontdekking dat ik goed ben in interviewen. Ik heb het altijd leuk gevonden om naar mensen te luisteren. Nu weet ik dat mensen meer loskomen wanneer ik ze de juiste vragen stel. Dat ze meer vertellen en soms meer over zichzelf leren. Alleen omdat ik simpelweg naar ze luister en een paar open vragen stel.

Maar dat is persoonlijk. Ik ben ook trots op onze website. Nu al. De beste complimenten komen van iemand die geen voorkennis van jou heeft. Bij mijn interview met Peter Hein kreeg ik de bevestiging dat wij met iets bijzonders bezig zijn. Hij zei dat Spellen Zonder Stekker iets doet dat hij verder nog niet heeft gezien. En dat het leuk is om te lezen. Niet onbelangrijk, denk ik. En dat terwijl we nog maar een paar maanden bezig zijn.

Nee, toch nog een moment. Het leukste Spellen Zonder Stekker moment was waarschijnlijk nog voordat de website er echt was. Op Elins spellenfeest, toen zag ik ons publiek voor het eerst. Mensen die gewoon op zoek zijn naar een ervaring met andere mensen en daar als middel een bordspel voor gebruiken.

En dan. Wat willen we nog doen? Nou, van alles. Meer van wat we nu doen, in ieder geval. In Utrecht schijnt een soort bordspelwalhalla te zijn waar ik naartoe moet. Daar kan ik dan vast leuk over schrijven. Over schrijven gesproken, ik wil ook meer schrijvers bij de site betrekken. Gastbijdragen zoals van Marije. Maar ook meer video, zoals SPIEL. Misschien wel een podcast? Er is genoeg te beleven en te doen.

Wil jij een keer iets bijdragen, of heb je een tip? Laat het ons weten! Hieronder bijvoorbeeld. Of stuur ons een mailtje. Voor nu sluit ik af met een kerstgroet. Ik wens iedereen een fijne kerst toe en een heerlijke jaarwisseling. In januari zijn we weer terug! Dáág!